Heerlijke thema wijnen die leuk zijn om te geven (en te krijgen)

Wijn is altijd een goed cadeau. Of het nu voor een verjaardag is, voor vader- of moederdag, gewoon zomaar omdat je op bezoek gaat of voor een speciale dag. Ben jij op zoek naar een lekker wijncadeau en wil je geen standaard fles wijn geven? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om op een leuke manier toch een wijncadeau te geven. Zo kun je in de laatste maanden van het jaar gaan voor een wijnadventskalender, een brievenbuswijn voor als je iets per post wilt sturen, of een fles wijn in een bepaald thema.

Wijnen, wijnen, wijnen

Waarschijnlijk weet je al waar we op doelen als we zeggen “wijnen, wijnen, wijnen”. Het gaat hier om de Meiland wijn van het tv-programma Chateau Meiland. Je kunt kiezen uit rode wijn, een lekkere witte wijn of een rosé, maar net waar de ontvanger van houdt. Houdt hij of zij van allemaal, dan kun je ook kiezen voor een wijnpakket waar alle drie de opties in zitten of je kiest voor een groter pakket met zes wijnflessen en vier luxe wijnglazen. Dus ken jij iemand die altijd voor de buis zit als de familie Meiland weer op tv is, en kan hij of zij daar wel een lekker glas wijn bij gebruiken, dan is dit het perfecte cadeau.

Wijnadventskalender

Een ander leuk idee, zeker aan het einde van het jaar, is een wijnadventskalender. Deze kun je ieder jaar bijvoorbeeld bij de Aldi kopen. Er zijn dan 24 hokjes om open te maken met elk een ander flesje wijn. Vaak zitten er meerdere prijswinnende wijnen tussen, zoals de Kaapse Pracht en El Árbol Cabernet Sauvignon. Een super leuke manier om af te tellen tot de kerst en wie weet heeft de ontvanger nog wel iemand nodig om te helpen met opdrinken!

Brievenbuswijn

Wil je een flesje wijn aan iemand geven, maar ga je zelf niet langs bijvoorbeeld omdat het te ver is of omdat jij of de ontvanger in quarantaine zit? Dan is de brievenbuswijn een super leuk idee! Er zijn voorbeelden van platte flessen wijn die je kunt bestellen. Door deze vorm past dit pakketje gemakkelijk door de brievenbus, ideaal!

Thema wijn

Ga je toch voor een iets veiliger cadeau en geef je toch liever een fles wijn, dan is het wel leuk om in een bepaald thema te blijven. Ga bijvoorbeeld voor een wijn uit een land waar je de ontvanger graag komt, kies één of meerdere biologische wijnen uit, of ga op het uiterlijk af en kies voor een bepaald etiket. Is iemand gek van flamingo’s, kies dan bijvoorbeeld voor een fles waar dit roze dier op te vinden is.

Genoeg inspiratie gekregen?

wmc-admin-wp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *