Snorkelen op de ABC-eilanden

Wie wilt dat nou niet! Tijdens je vakantie de onderwaterwereld rondom het eiland verkennen, alle visjes spotten die er te vinden zijn en zwemmen met de bijzondere zeeschildpadden. Op de ABC-eilanden geniet je niet alleen van tropisch weer, hagelwitte stranden en cocktails, maar deze eilanden hebben ook een prachtige onderwaterwereld om te verkennen tijdens een snorkeltrip. Lees gauw verder voor de tips per eiland.

Aruba

Het eerste eiland waar we induiken is Aruba. De beginnende snorkelaar zal verliefd worden op het strand Arashi Beach. Hier kun je in ondiep, helder water alle kleine visjes bewonderen. De lokale bevolking komt veel op dit strand om te genieten van een dagje zon, maar verder is het een echt rustig strandje dat perfect is om jouw snorkelavontuur te beginnen.

Een van de mooiste snorkel- en duikplekken is Boca Catalina. Hier kom je zowel toeristen als locals tegen. Er worden verschillende snorkeltours aangeboden op het strand en het is mogelijk om vrij diep naar de zeebodem af te zakken terwijl je onder begeleiding het onderwaterleven verkent.

Een andere populaire plek is Catalina Cove. Op deze plek kun je nauw langs de rotsen allerlei vissen spotten die hier in de zee rondzwemmen. Het is echt een unieke snorkelbeleving en als je even uitgeput bent, kom je gewoon tot rust op het hagelwitte strand onder een parasolletje!

En wist je dat er ook volop hotels op Aruba zijn waar je kunt snorkelen of een duikexcursie kunt boeken?

Bonaire

Op Bonaire heb je een perfecte snorkelplaats genaamd ‘1000 steps’. Hier loop je een lange trap naar beneden waar je uitkomt bij helderblauw water, perfect voor jouw snorkeldag! Je kunt deze hotspot het beste bereiken met de auto aangezien je redelijk hoog naar de kust moet, maar je wilt dit prachtige uitzicht niet missen dus het is zeker de rit waard! Er zijn ook diverse hotels op Bonaire die vlak bij deze of andere snorkelspots liggen. Dan kun je iedere dag weer andere visjes spotten!

Niet ver van Kralendijk vind je het mooie strand Bachelor’s Beach. Er zijn hier weinig toeristen vanwege de ligging aan de rotsen, maar voor snorkelen is dit perfect. Langs de rotsen spot je de mooiste onderwaterdieren! Mocht je niet willen snorkelen maar wel de visjes willen spotten kan dat hier gemakkelijk. Het water is zo ondiep dat je zelfs vanaf de rand al mooie vissen kunt zien.

Donkey Beach is een ander mooi strandje op Bonaire. Je kunt op het strand genieten van de zon en het is zelfs mogelijk om hier te barbecueën om jouw dag met een lekkere hap af te sluiten!

Bij de Zoutpier kun je de mooiste visjes en vaak ook schildpadden spotten. Wanneer er een boot ligt mag je niet het water in en er liggen nog wel eens zee-egels dus let goed op!

Curaçao

Het laatste prachteiland waar je ook goed kunt snorkelen is Curaçao. Het eiland staat bekend om haar mooie stranden, beachclubs en uitgaansgelegenheden, maar is ook de perfecte plek voor een dagje snorkelen.

Playa Grandi is een vissersstrandje waar je vlak bij het Westpunt kunt genieten van een mooi en rustig uitzicht. Je spot hier nog authentieke Curaçaose vissersboten en netten. Je spot hier zeeschildpadden en veel andere soorten vissen. Als je iets verder gaat kom je bij een rustig en klein kiezelstrandje genaamd Playa Forti. Hier kun je als je durft van een 12 meter hoge klif zo het water induiken, maar er is ook een plek gemaakt om het water in te gaan vlak bij het restaurant. Je kunt hier fantastisch snorkelen en de prachtige onderwaterwereld van het eiland ontdekken!

Playa Lagun is een klein verborgen pareltje op het eiland waar je veel verschillende soorten vissen kunt spotten. Ook hier heb je zelfs de kans om zeeschildpadden te spotten. Volgens de lokale bevolking heb je de meeste kans tussen 16:00 en 18:00 uur. Het strandje bevindt zich tussen twee rotswanden en hier zijn ook veel leguanen te spotten. Ook leuk is om na je snorkeldagje bij een van de gezellige beachclubs neer te ploffen. Zo kun je even bijkomen van al dat gespartel en kun je rustig genieten van de mooie uitzichten!

wmc-admin-wp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *