Versier je huis voor een gender reveal party!

Heb je binnenkort een gender reveal party op het programma staan, dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor wat mooie gender reveal versiering. Er zijn diverse manier om je huis te decoreren: natuurlijk de klassieke ballonnen en slingers, maar ook nieuwe, originele manieren. Kijk maar mee!

Direct duidelijk, of de onthulling op het eind?

Je kunt de hele huiskamer roze of blauw kleuren, maar je kunt ook de verrassing tot het eind bewaren door te kiezen voor neutrale decoratie en de onthulling tijdens de party te doen door middel van een onthullende taart, ballon, pinata of iets anders origineels. Het is zelfs mogelijk om het geslacht zelfs voor julliezelf nog geheim te houden, zodat de party ook voor jullie nog super spannend is!

Het moment van bekend maken is dus een eerste keuze die je moet maken. Naar aanleiding daarvan kies je het soort versiering en de kleur ervan.

Slingers en ballonnen

Geen feest is compleet zonder slingers en ballonnen. Bij een gender reveal party is het erg leuk om te kiezen voor roze en/of blauw en als je pas later het geslacht bekend wilt maken is het erg mooi om het te combineren met wit, goud of zilver. Wil je het bezoek in spanning houden? Koop dan slingers met de tekst ‘boy or girl?’. Er zijn ook soortgelijke ballonnen te krijgen, ballonnen met vraagtekens erop of met gekleurde confetti erin. Vul de versiering aan door één wand aan te kleden met backdrop gordijnen: een fraaie achtergrond om foto’s te maken als blijvende herinnering aan deze speciale dag.

Servies en hapjes

Maak de aankleding compleet met mooi (wegwerp)servies en originele hapjes. Je kunt je daar zelf helemaal in uitleven door gekleurde muisjes, suiker, versiering of voedselkleurstof te gebruiken. Haal bijvoorbeeld het topje van chocoladezoenen af en dip het witte schuim dan in gekleurde muisjes. Doe marshmallows op een stokje, warm het uiteinde heel even op boven een vlam en doop de marshmallow dan in gekleurde suiker. Bak popcorn met voedselkleurstof of versier koekjes en cakejes met gekleurd glazuur, genoeg opties!

Het geslacht bekend maken

Als je het geslacht van je baby bekend maakt door middel van een onthullend item, heb je de keuze uit diverse leuke ideeën. Denk daarbij aan een grote doos waarin heliumballonnen zitten: op hét moment maken jullie de doos open en komen de ballonnen in de juiste kleur eruit zweven. Een andere mogelijkheid is een leuke piñata met gekleurde confetti, of een brandblusser met gekleurde rook, rookbommen, confettikanonnen en meer.

Geen gewone taart!

Naast allemaal lekkere hapjes, mag een lekkere taart uiteraard ook niet ontbreken. Maar bij een gender reveal party is dat natuurlijk geen gewone taart. Serveer bijvoorbeeld een taart die, wanneer je die doormidden snijdt, een blauwe of roze kleur onthult. Er zijn taarten met macarons, met marsepein en zelfs driptaarten. Laat je taart versieren met een tekst, zoals ‘Boy or Girl?’ of ‘He She?’ Heb je veel gasten? Serveer dan bijpassende cupcakes, zo heb je voor iedereen genoeg gebak.

Een herinnering voor later

Op deze bijzondere dag maak je heel veel foto’s. Maar het is ook leuk om later op andere manieren terug te kunnen kijken, zeker wanneer je kindje groter is geworden en zelf mee kan kijken! Laat je gasten iets leuks of een mooie wens voor de toekomst schrijven. Je kunt hiervoor speciale gastenboeken bestellen, maar ook dit kunt je weer een originele draai geven. Zo zijn er een soort fotolijsten met voor elke gast een wolkje. Daar schrijft de gast dan een wens op en doet het in het lijstje. Dit is erg leuk om later in de babykamer op te hangen!

Jullie gender reveal party

Organiseer jullie party precies zoals je dat zelf wil. Daarbij maak je gebruik van producten die je koopt én van je eigen creativiteit! Zo ben je er zeker van dat je een onvergetelijke dag beleeft én dat je er een prachtige herinnering aan overhoudt.

wmc-admin-wp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *